cititor de cărți electronice

De sărbători am fost la Unirea să-mi cumpăr un cititor de cărți electronice. Nu am văzut prin vitrine, așa că am întrebat: „Aveți cititoare de cărți electronice?” Răspunsul a fost fie „nu”, fie „se zice carduri, nu cărți”. Probabil cardurile sînt mai populare decît cărțile.

Două zile mai tîrziu am primit cadou un PRS700. Sînt foarte bucuros. Singurul neajuns ieste că trebuie să preprocesez fișierele în format PDF înainte de a le copia pe cititor. Altfel textul și imaginile tind să fie prea mici. Funcția de mărire a cititorului nu merge satisfăcător pentru PDFuri.

Da, merge pe Linux fără să instalezi nici un program.

Cărți gratuite se găsesc la Gutenberg, dar majoritatea sînt vechi. La eBooks sînt și cărți noi, dar pe bani. MobileRead are mai multe informații despre cărți electronice.

7 păreri la “cititor de cărți electronice

  1. demostenica, fratele meu, cum te descurci cu caracterele specifice romanesti? Eu am un palm pe care citesc de multi ani carticele de-ale noastre, insa nu recunoaste literele specifice limbii romane, si le inlocuieste cu tot soiuri de semne fistichii, ca trebuie uneori sa-mi pun inteligenta – cata este ea- la mari incercari…Ce se intampla la prs600?

    Apreciază

Răspunde